Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 14 maj besteg de två döva klättrarna Scott Lehmann och Shayna Unger Mount Makalu, som är det femte högsta berget i världen. Foto: Privat

Scott Lehmann och Shayna Unger besteg Mount Makalu

Uppdaterad
Publicerad

Den 14 maj besteg de två döva klättrarna, Scott Lehmann och Shayna Unger, Mount Makalu. Det är det femte högsta berget i världen. Det här är de första döva personerna som har nått toppen av Mount Makalu.

Mount Makalu ligger i Nepal och är 8 485 meter högt. Scott Lehmann och Shayna Unger från USA nådde toppen på onsdagen klockan 05:06 på morgonen.

Scott Lehmann och Shayna Unger har tidigare även bestigit Mount Everest och Lhotse. Så det här är det tredje berget över 8000 meter som de bestiger.

I ett inlägg på sociala medier tackar de sina sherpas Mingma Dorchi Sherpa och Mingma Tenje Sherpa för att de ännu en gång har varit med när de lyckades bestiga toppen av ett berg på över 8000 meter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet