Foto: SVT

SDI: ”Förbundet har bland annat erbjudit flera utbildningar”

Uppdaterad
Publicerad

Deaflympics i Brasilien har ju skjutits upp på grund av coronapandemin. Tävlingarna skulle ha hållits 5-21 december 2021, men flyttas fram till 1-15 maj 2022. Nyhetstecken ställde frågor till SDI bland annat om hur förbundet stöttar idrottarna inför Deaflympics.

Deaflympics har flyttats fram. Har ni någon handlingsplan för hur ni ska stötta aktiva idrottare för att bibehålla kvaliteten inför Deaflympics?

– SDK (Sveriges Deaflympiska Kommitté) och handläggaren har dialog och följer upp kontinuerligt med respektive idrotts huvudansvariga, för att se över vilka behov landslagen har för att kunna ge deras aktiva rätt stöd. Förbundet har bland annat erbjudit flera utbildningar som tagits fram av RF, erbjudit verktyg för att genomföra digitala samlingar samt haft dialogträff med varje idrotts huvudansvariga för att samverka och se över vilka möjligheter det finns att hjälpa varandra under tiden då restriktionerna gäller, skriver Kenneth Lundh, Generalsekreterare för Svenska Dövidrottsförbundet, i ett svar via e-mail.

Teckenspråksvärlden

Flera Svenska mästerskap har ställts in, kommer dessa ändå genomföras vid ett annat tillfälle?

– Alla mästerskap är inställda, så inget SM har flyttas fram till 2021. Nu i år skall Dövidrotten genomföra Dövidrottspelen i Göteborg tillsammans med IK Surd, där många mästerskap skall genomföras, skriver Kenneth Lundh.

Vilka stöd kan lokala föreningar få av er?

– Dels kan föreningar få stöd av förbundets distrikt och deras konsulenter, samt att förbundet kommunicerar ut förhållningssätt och riktlinjer, via den upprättade protokollet för Covid-19, allteftersom råd, restriktioner och förbud enligt den rådande pandeminlagen utlyst av de parter som ger dessa direktiv till förhållningsätt hos allmänheten. Föreningar kan även ansöka om kompensationsstöd via RF, för förluster av intäkt, skriver Kenneth Lundh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet