Senaste utvecklingen i Ukrainakriget

Uppdaterad
Publicerad

De ryska styrkorna uppges ha tagit kontroll över stadskärnan i hamnstaden Mariupol. Striderna fortsätter dock i hamnområdet och vid det stora stålverket Azovstal. Det säger Eduard Basurin, pressekreterare för utbrytarrepubliken i Donetsk, till den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti.

• Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj säger i ett tal till nationen att förödelsen som lämnats efter det att de ryska styrkorna dragit sig tillbaka från staden Borodjanka är än mer fasansfull än vad man möttes av i närliggande Butja.

• De ryska styrkorna i norra Ukraina har nu i stort sett helt dragits tillbaka till Belarus och Ryssland för att omgruppera och inom kort kunna sättas in i Donbass-regionen i östra Ukraina. Det uppger brittisk underrättelsetjänst i en uppdaterad lägesrapport.

• Världshälsoorganisationen (WHO) säger att över 100 attacker mot vården i Ukraina har bekräftats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina – teckenspråk

Mer i ämnet