Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Atef Safadi/EPA

Sex svenskar gripna i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Sex svenska medborgare har gripits i Istanbul i Turkiet, efter en skottlossning som tros ha ett samband med gängkriminella i Sverige.

I samband med gripandet hittade polisen vapen och narkotika i bilen som de gripna färdades i. Vid genomsökningen av de misstänktas bostäder och bilar hittade polisen dessutom flera vapen, ammunition och narkotika.

Skjutningen i Istanbul, som skedde 6 september, ska enligt uppgifter till SVT ha ett samband med våldsvågen i framför allt Stockholm och Uppsala den senaste tiden. Mordet på en 60-årig kvinna i Uppsala uppges ha varit ett svar på skjutningen i Istanbul.

Adressen där skottlossningen i Istanbul ägde rum kopplas också till Foxtrotledaren Rawa Majid och hans allierade, enligt uppgift. Rawa Majid, som kallas för ”Kurdiska räven”, är bosatt i Turkiet.

Enligt uppgifter till SVT pågår en process för att fem av de gripna ska åtalas för olaga vapeninnehav, vilket kan ge upp till tre års fängelse i Turkiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.