De skriver att dövkultur och teckenspråk är grunden i skolverksamheten, liksom omsorgen om att skapa en så bra lärmiljö som möjligt för både elever som är döva och elever som har hörselnedsättning.
Skolledningen skriver i Sydsvenskan att de under lång tid har lagt stor vikt vid elevdemokrati och elevmedverkan i sin verksamhet. De menar att eleverna löpande har fått möjlighet att komma med synpunkter, samt att elevrådet har haft en representant i styrgruppen för flytten.
Vidare påpekar de att Östervångskolan inte ska integreras med Tunaskolan, utan att det blir två skolor under samma tak. Skolledningen skriver att de har en språkplan, med fokus på teckenspåk, som har antagits av båda skolorna. Den planen ska enligt skolledningen implementeras under hösten, och behandlar bland annat hur hörande från Tunaskolan på bästa sätt ska bemöta elever och personal som är döva eller har hörselnedsättning.
De skriver också att de nya lokalerna på Tunaskolan är specialanpassade både auditivt och visuellt för att fungera optimalt.
Du kan läsa hela debattinlägget här.