Foto: Örjan Leek

Stor polisinsats på Härnösands gymnasium

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats med ett flertal beväpnade poliser pågår i Härnösands gymnasium. Skolan har stängts av och en del elever är instängda i sina klassrum.

– Vi har en pågående insats som gäller olaga hot, vi har flera patruller på plats för att skapa oss en bild av vad som hänt säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisens regionledningscentral till SVT Västernorrland.

Insatsstyrkan söker igenom skolan. Rykten gör gällande att en ur personalen utsatts för hot samt att en man setts med pistol vid skolan. Enligt polisen ska vapnet inte ha riktats mot någon och ingen person ska ha hotats i samband med detta. Ingen ska heller ha kommit till skada.

Skolhot i Härnösand

Enligt säkerhetsansvarig på Härnösands kommun får de elever som är ute inte gå in och de som är inne får inte gå ut. SVT:s utsände rapporterar att många elever gråter och är upprivna av händelsen.

Poliser från både Härnösand och Sundsvall deltar i insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolhot i Härnösand

Mer i ämnet