Här är Sveriges nya skidskytte-sensation. Fredrik Lindström körde hem OS-guld i stafetten i totalt överlägsen stil. Foto: Bildbyrån

Svenskt OS-guld i skidskyttestafetten

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog ett skrällartat OS-guld i herrarnas stafett i skidskytte idag.

Här är Sveriges nya skidskytte-sensation. Fredrik Lindström körde hem OS-guld i stafetten  i totalt överlägsen stil. Sverige var 55,5 sekunder före Norge.

Det var en närmast perfekt utförd stafett där Lindström avslutade med blågul flagga över mållinjen. Och det svenska vallateamet körde vågen på sista varvet när 28-åringen passerade dem i överlägsen stil.

OS 2018 – teckenspråk

Tätstrid med Norge

Men han var knappast ensam om en perfekt insats. Starten skvallrade om en bra svensk medaljchans. Peppe Femling och Jesper Nelin körde upp Sverige till en andraplats i stafetten halvvägs in i stafetten. Tjeckien ledde då, 16,2 sekunder före Sverige vid andra växlingen.

Sen tog Sebastian Samuelsson vid och körde upp Sverige till en tätstrid med Norge. Tillsammans med Johannes Thingnes Bö såg de till att det blev en kamp mellan Sverige och Norge om guldet  där alltså Lindström fullbordade triumfen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS 2018 – teckenspråk

Mer i ämnet