Sverige förlorade semifinalen i fotbolls-VM

Nederländerna besegrade Sverige i semifinalen i fotbolls-VM igårkväll.

Efter ordinarie tid stod det fortfarande 0-0 och matchen gick till förlängning. I 99:e minuten gjorde Nederländerna 1-0.

Svenskorna var förstås oerhört besvikna efter förlusten. De menade att domaren borde blåst för en straff till Sverige i andra halvlek då Lina Hurtig fälldes av en nederländsk spelare.

I slutet av förlängningen fick svenska spelaren Kosovare Asllani en boll i huvudet, ramlade ihop på plan och fick bäras ut på bår. Hon fick föras till sjukhus men blev inte allvarligt skadad.

Det blir alltså USA och Nederländerna som möts i finalen på söndag.