Sverige klart för VM-kvart efter stort drama

Sverige är klara för VM-kvartsfinal efter en 1-0-rysare mot Kanada. Straffräddaren Hedvig Lindahl och målskytten Stina Blackstenius är de stora hjältarna.

Sverige är klart för kvartsfinal i VM efter seger med 1-0 i åttondelsfinalen mot Kanada. Stina Blackstenius gjorde matchens enda mål och Hedvig Lindahl räddade en straff med 20 minuter kvar.

Blackstenius bröt sin tolv matcher långa måltorka när hon sprang i djupet på en perfekt framspelning av Kosovare Asllani. Anfallaren stötte in 1-0 i den 55:e minuten.

Med 20 minuter kvar fick Kanada straff efter att bollen träffat Asllanis hand. Janine Beckie slog en bra straff, men Hedvig Lindahl gick åt rätt håll och räddade Sverige.

Sverige är vidare till kvartsfinal i VM och ställs där mot Tyskland på lördag.