Foto: TT

Talmannen föreslår Stefan Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Talmannen Andreas Norlén föreslår Stefan Löfven (S) som statsminister, det meddelade han på en pressträff tillsammans med Stefan Löfven idag.

Talmannen sade att det har gått 129 dagar sedan valet, och det är för svensk del historiskt. Han sade också att han inte kunde tro att det skulle bli så här svårt och så här utdraget att få till stånd en regering.

Stefan Löfven fick många frågor om överenskommelser med Vänsterpartiet, men han betonade att det är uppgörelsen med MP, C och L som gäller.

Regeringsbildningen – teckenspråk

Han sade att många hårda ord har fällts mellan olika partiföreträdare och att det är lätt att få bilden av oförsonlighet, men popängterade att det nu finns en samsyn i många frågor.

Statsministeromröstningen väntas nu genomföras på fredag klockan 11, och om riksdagen tolererar Stefan Löfven väntas en regeringsförklaring ske på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen – teckenspråk

Mer i ämnet