Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Isofs generaldirektör lämnar över ett diplom till Isabel Engwall, en av grundarna av Teckenspråkets röst. Från höger: Tommy Lyxell, språkvårdare svenskt teckenspråk på Språkrådet, Isabel Engwall, grundare Teckenspråkets röst, Martin Sundin, Isofs generaldirektör, Anna Gezelius, samordnare minoritetsspråk och Harriet Kowalski, chef för Språkrådet. Foto: Språkrådet

Teckenspråkets röst – vinnare av Minoritetsspråkspriset 2020

Uppdaterad
Publicerad
Minoritetsspråkspriset 2020 tilldelades föreningen Teckenspråkets röst, för deras arbete mot fördomar om dövas och hörselskadades språkliga villkor.

Vinnare av Minoritetsspråkspriset 2020 blev föreningen Teckenspråkets röst som arbetar för att döva människor ska kunna delta i samhällslivet på samma språkliga villkor som andra i samhället. De som har grundat Teckenspråkets röst är Isabel Engwall och Rebecca Jonsson.

Juryn skrev i motiveringen:

”Teckenspråkets röst bedriver ett enträget och engagerat arbete för att motverka fördomar om dövas och hörselskadades språkliga villkor och för rätten att tillägna sig och använda det svenska teckenspråket i skola och samhälle”

Minoritetsspråkspriset har delats ut för goda insatser i arbetet för och med minoritetsspråk sen 2012. Priset delas ut till en person, förening, organisation, kommun eller liknande som gjort viktiga insatser för minoritetsspråken i Sverige, skriver Språkrådet.

Priset kommer att delas ut på Språkrådsdagen 2021.

Se hälsningen från kultur- och demokratiminister Amanda Lind HÄR!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet