Foto: Privat

Teckenspråksartisterna om Mello: ”Det är intensivt, men roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon är det dags för finalen av Melodifestivalen. Här berättar teckenspråksartisterna i en intervju bland annat hur det känns inför imorgon. Är de nervösa? Kolla videon här ovanför!

Hej! 

– Hej hej!, säger alla.

Teckenspråksvärlden

Det är final i morgon, hur känns det? 

– Fantastiskt! Och jättespännande, nu när vi har gjort alla deltävlingar,  hela teamet är fantastiskt och har gjort en sån resa! Det har  varit en berg och dalbana med så många känslor men mest  glädje, säger Jamila Ouahid.

– Ja och det är blandade känslor. Det är både skönt att det är  över och samtidigt vill man aldrig att det ska ta slut! Men det har varit en fantastisk resa, säger Jade Osback.

Vad har varit den största utmaningen för er? 

– Bra fråga, säger Jamila Ouahid.

– För mig har det varit att översätta två låtar i veckan. Andra år har jag haft längre tid på mig.  Så det har varit mycket att komma ihåg och lära in på kort  tid, säger Jade Osback.

Tommy, vad har varit största utmaningen för dig i rollen som värd? 

– Det är väl när programledaren, särskilt nu senast, när dom  leker så mycket med ord, rim och ordlekar, det är väldigt  svårt att översätta så det har varit den största utmaningen  för mig, säger Tommy Rangsjö.

Tidigare år har ni bara gestaltat finalen, men i år även alla sex deltävlingarna fram till finalen, vem tycker ni är  bäst?  

– Alla är bra, säger Tommy Rangsjö.

– Alla är bra, säger alla.

– Jag kan inte jämföra jag har inte varit med förut, säger Xuejia Zacsko.

– Vad sa du?, säger Amina Ouahid.

– Kan inte jämföra med tidigare, säger Xuejia Zacsko.

– Alla har fått så mycket positiva reaktioner och folk visste inte att det gick att se oss på alla deltävlingarna, så det är nytt för alla att vi har gjort alla deltävlingar plus andra chansen istället för som tidigare bara finalen. Det har varit väldigt positivt att man kunnat njuta av det här på lördagarna. Och på grund av Corona så är alla hemma och kan se det också, säger Amina Ouahid.

– Förut när vi bara gjorde finalen så missade ju döva vilka som var med i dom olika deltävlingarna, men nu kan man följa hela alla deltävlingar + andra chansen och då blir det roligare att se finalen, säger Tommy Rangsjö.

Vem tror ni vinner i morgon? 

– Arvingarna!, säger Tommy Rangsjö.

– Alla håller med och säger att det är den låten som Amina gestaltar 

– Jades låt vinner, tror Amina. 

– Nej nej nej, säger Jade.

– Jag tror att Tusse kommer vinna! Den låten är fin!, säger Amina.

– Det tror jag också, säger Jade.

– Den handlar om människor, om BLM, att ensam inte är stark, tillsammans är vi starkare, den har ett fint budskap. Jag blev berörd när jag översatte hans sångtext, starkt budskap, säger Amina.

– Jag tror det kommer stå mellan Tusse som du gör och Erik Saade som jag gestaltar, säger Jade. 

– Men The Mamas är bra också! Den gör du Jamila. Det är många som är bra!

– Det är ju 12 låtar. Och du kollar väl i morgon Johanna?, säger Amina.

Ja det ska jag göra! Ja, det blir spännande att se vem som vinner!

– Härligt!!, säger Amina 

– Det är spännande också att vi har en varsin låt, det kommer bli jättekul!, säger Jade.

Okej, lycka till i morgon allihopa!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet