Transportstyrelsen bekräftar att känsliga uppgifter har röjts Foto: TT

Transportstyrelsen bekräftar att känsliga uppgifter har röjts

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsen svarar nu på vilka uppgifter om Försvarsmakten som kan ha röjts till icke säkerhetsklassad personal i andra länder. Sveriges Radio Ekot har tagit del av en rapport till försvarsutskottet som bland annat bekräftar att känslig information om luftfartsskydd och flygets säkerhetskontroller kan finnas bland uppgifterna.

I dag granskar konstitutionsutskottet om nuvarande eller tidigare regering har gjort något fel i samband med Transportstyrelsens outsourcing av sin IT-drift.

Samtidigt träffas riksdagens försvarsutskott i eftermiddag i ett extrainsatt möte för att få svar på vilka uppgifter som kan ha läckt från Transportstyrelsen.

IT-skandalen – teckenspråk

Inför mötet i försvarsutskottet har Transportstyrelsen gjort en rapport med vilka uppgifter om försvaret som kan ha hanterats av icke säkerhetsklassad personal utomlands.

Den rapport Sveriges Radio Ekot tagit del av är till stora delar sekretessbelagd, men det framgår att det funnits känsliga försvarsuppgifter bland uppgifterna.

Bland annat finns uppgifter om drygt 100 civila bilar som tillhör försvaret i registren och uppgifter om luftfartsskydd och hur flygets säkerhetskontroller går till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen – teckenspråk

Mer i ämnet