Foto: Mikael Fritzon/TT

Tre vårdas för livshotande skador efter dåd i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

På eftermiddagen onsdagen den tredje mars gick en man i 20-årsåldern till attack med ett tillhygge i centrala Vetlanda. Flera personer skadades och den misstänkte sköts av polisen. Händelsen rubriceras som försök till mord, men polisen utreder eventuella terrormotiv.

• Vid 15-tiden på onsdagen larmades polisen till Bangårdsgatan i Vetlanda efter att flera personer blivit angripna av en man med ett tillhygge. Vad för slags föremål det handlade om är ännu oklart.

• Sju personer fördes till sjukhus efter händelsen.

dådet i vetlanda – teckenspråk

• Tre personer som skadades i attacken har livshotande skador.

• Vid gripandet av den misstänkte gärningsmannen, som är i 20-årsåldern, avlossade en polis sitt tjänstevapen. Den misstänkte skottskadades och fördes till sjukhus. .

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Det finns detaljer i utredningen som gör att polisen även utreder eventuella terrormotiv.

Vid en presskonferens senare på kvällen framgick att mannen är känd av polisen sedan tidigare för ringa brott. Det finns inget som tyder på att det finns fler gärningsmän inblandade. Säpo samverkar med Polisen i ärendet. Under pressträffen meddelade polisen att den misstänkte inte ska ha varit livshotande skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

dådet i vetlanda – teckenspråk

Mer i ämnet