Trygghetstelefonen – en trygghet utomhus

Uppdaterad
Publicerad

Om du känner dig otrygg när du är utomhus sent på kvällar och nätter i Örebro kan du från och med 6 februari ringa till, eller Skypa med, Trygghetstelefonen.

Teckenspråkiga personer kan chatta med personalen via Skype: trygghetstelefonen.orebro

Om man hellre vill ringa så är telefonnumret 019-213100.

Teckenspråksvärlden

Trygghetstelefonen är öppen fredagar och lördagar klockan 23-03, samt vid skolavslutningar, studentexamen, nyårsafton och valborgsmässoafton.

Trygghetstelefonen erbjuder ”en vän i luren” tills personen har kommit fram till den plats man ska till, eller någonstans där man känner dig trygg. Men det är inget larmnummer, så om det handlar om i en akut situation ska man ringa 112.

Det är Örebro kommun som via Örebro brottsförebyggande råd ansvarar för Trygghetstelefonen i samarbete med organisationen Missing People.

Det är frivilliga som ingår i Missing Peoples ledningsgrupp som kommer att bemanna telefonen. För att de ska kunna ge ett bra stöd till den som ringer har de gått en utbildning. De kan även larma 112 om det skulle hända dig något samtidigt som du pratar med dem.

Läs mer här:

Örebro Kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet