Foto: Björn Lockström/SVT-Christine Olsson/SVT

Två döda i tre skjutningar i Stockholm

Publicerad

Stockholm skakades på söndagskvällen av tre skjutningar på mindre än fem timmar. Två män har dött och ytterligare två män vårdas med allvarliga skador på sjukhus.

Den våldsamma kvällen började med ett larm om en skottlossning i Sollentuna strax efter 18-tiden. Två män i 20- respektive 25-årsåldern påträffas skjutna, varav den första avlider.

Drygt en timme senare vid 19.30-tiden kommer nästa larm. En man hittas skjuten i benet vid Kallhäll i Järfälla i nordvästra Stockholm, och förs till sjukhus.

Tre timmar senare, strax före klockan 23, inträffar en tredje skottlossning i stadsdelen Blackeberg i västra Stockholm. En man hittas skjuten och ambulanshelikopter tillkallas men hans liv går inte att rädda.

En stor sökinsats pågår i berörda områden och polisen klassar situationen som en ”särskild händelse”, som gör det möjligt att sätta in extra resurser.

Polisen tror i nuläget inte att händelserna har någon koppling med varandra.

– Det är ett olyckligt sammanträffande bara, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.