• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: TT

UD: Kidnappad svenska hittad död

Uppdaterad
Publicerad

En av de två FN-anställda som nyligen kidnappades och dödades i Kongo-Kinshasa är svenskan Zaida Catalan, enligt Utrikesdepartementet i Stockholm.

Svenskan kidnappades i Kasai-provinsen tillsammans med en amerikan och fyra kongoleser den 12 mars. Kropparna ska ha hittats under måndagen och under tisdagen blivit identifierade.

Statsminister Stefan Löfven skriver i en kommentar att  FN-svenskan Zaida Catalan ”var en av dem som outtröttligt arbetar för fred och rättvisa, och riskerade sitt eget liv för att rädda andras”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MORDET PÅ FN-ANSTÄLLDA ZAIDA CATALÁN – teckenspråk

Mer i ämnet