Vad teckenspråkstolkas i SVT 2014?

Uppdaterad
Publicerad

Andelen teckenspråkstolkade program på SVT ska öka enligt det sändningstillstånd som gäller de närmaste sex åren. Men nyligen slutade SVT Teckenspråk att tolka Uppdrag granskning. Vad kommer istället?

SVT har tidigare teckenspråkstolkat program som Uppdrag granskning och Antikrundan, men de tolkas inte längre.

– I år har vi två stora val, vi har europaparlamentsvalet och vi har riksdagsvalet, och det blir väldigt mycket sändningstid på teckenspråkstolkningar. Vi vill att resurserna ska räcka till mer än bara nyhets- och samhällsprogram.

Det blir en ordentlig satsning på riksdagsvalet, där debatter, partiledarutfrågningar, dueller och hela valvakan teckenspråkstolkas. Utöver det har SVT Teckenspråk lämnat förslag på att tolka till exempel barnprogrammet Bacillakuten, Melodifestivalens final och Julkalendern.

– Urvalet har skett i samråd med bland annat SDR och i möten med målgruppen. Det handlar ju om publikkontakt, säger Håkan Björklund, gruppchef på SVT Teckenspråk.

Om ni har önskemål om vilka programmet ska teckentolkas, skicka gärna ett email till Håkan Björklund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer