Visar 3D-show på fasaden

Uppdaterad
Publicerad

I helgen visas en tredimensionell show som heter Wonderland på Örebro teater. Men föreställningen visas inte inne i teatern utan istället på fasaden. SVT Örebro var där.

I teaterns värld är allting möjligt, och i fantasins värld finns det inga begränsningar. Det är just vad föreställningen Wonderland bjuder på i en färgsprakande visuell fasad show som är inspirerad av barnboken Alice i Underlandet.

– Vi ville göra något nytt och lyfta fram det visuella. Med det visuella kan man nå en större publik. Och man är inte beroende av om man hör eller inte. Och som döv är det visuella viktigt, och vi vill visa att det visuella kan ge många mycket, säger Alexandra Royal, producent för Wonderland.

Teckenspråksvärlden

Föreställningen är finalen på ett projekt mellan Örebro länsteater och Riksteaterns Tyst teater som har pågått under ett års tid. Det har bland annat anordnats barnveckor, workshops och föreställningar. Det är även en hyllning till staden Örebro som fyller 750 år. Rent tekniskt är det en projektor som lyser upp teatern med 3D- effekter. Något som har varit utmanande att spela in.

–  I Örebro fanns det ingen tillräckligt stor filmstudio, och vi letade och letade, och till sist var vi förtvivlade och trodde inte vi skulle få till det. Men som tur var tog vi kontakt med kulturskolan som hade en pelarsal som vi kunde använda. Där hade vi tillräckligt med bredd och höjd så vi kunde bygga en provisorisk filmstudio med greenscreen, säger Alexandra Royal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet