Mäklare på New York-börsen när den förra veckan rasade rejält.

Nytt ras på New York-börsen

Uppdaterad
Publicerad

USA-börserna fortsatte att hacka och halta betänkligt på torsdagen och alla tre stora index föll rejält. Och osäkerheten är ändå inte över ännu, enligt analytiker.

– Dammet har inte lagt sig ännu, och jag tror att både köpare och säljare försöker förstå vad den här marknaden verkligen vill göra, säger Jonathan Corpina på mäklarfirman Meridian Equity Partners.

De senaste dagarnas kursfall har på sätt och vis varit väntade efter en lång tid av rekord efter rekord. Men det som ses som mer direkt utlösande faktorer är bland annat farhågor om stigande inflation och obligationsräntor.

Dow jones ned 4,2 procent

Dow Jones industriindex rasade 4,2 procent, S&P 500 gick ned 3,8 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex föll 3,9 procent.

Därmed har Dow Jones industriindex rasat med 10,4 procent jämfört med rekordnivån den 26 januari och S&P 500 har fallit med 10,2 procent från sitt rekord samma dag, rapporterar Reuters.

Det innebär också att Dow Jones industriindex och S&P 500 fallit med 3,5 procent jämfört med årsskiftet medan Nasdaqs kompositindex sjunkit 1,8 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer