O J Simpson har enligt uppgifter skött sig klanderfritt under sin tid i fängelset. Foto: Scanpix

O J Simpson kan snart vara en fri man igen

Uppdaterad
Publicerad

2008 dömdes den före detta skådespelaren och amerikanska fotbollsstjärnan O J Simpson till 33 års fängelse. Nu får han några av sina straff sänkta.

Anledningen till att straffen omvandlas till villkorliga domar är att han uppträtt klanderfritt under sin tid i fängelset. Det här innebär att han kan vara en fri man inom fyra år.

– Det var väntat. Det finns ingen anledning till att inte bevilja honom det här, säger Patricia Palm, en av Simpsons nuvarande advokater till nyhetsbyrån AP.

Hon tillägger att Simpson är väldigt glad och tacksam över beslutet.

Åtalades för mord

Det har varit stor medial uppmärksamhet kring Simpson. 1994 hittades hans före detta fru, Nicole Brown Simpson och en nära vän till henne brutalt knivmördade utanför Browns bostad i Los Angelses.

Simpson åtalades för mordet och den efterkommande rättegången följdes av miljontals tv-tittare. Juryn friade honom men bara några år senare dömdes han till att betala skadestånd till de båda mördades familjer.

Hotade samlare

2007 hamnade Simpson återigen på löpsedlarna efter att han med pistol hotat två samlare på ett hotellrum i Las Vegas. De skulle enligt Simpson ha stulit en rad minnesföremål från hans karriär inom amerikansk proffsfotboll.

Ett år senare dömdes han för bland annat kidnappning, hot med dödligt vapen, stöld och rån.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.