Opinion live 16 november

Uppdaterad
Publicerad

Vargdebatt, fotbollsdebatt och inställningen till EU

Den 16 november klockan 22:00 sändes Opinion live i SVT1 med Belinda Olsson som programledare.

Stödet för EU ökar i Sverige – men vad får vi ut av unionen?

Opinion live hösten 2017

I studion Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och EU-parlamentarikerna Peter Lundgren (SD) och Fredrick Federley (C), samt journalisten Lotta Gröning.

---

Sveriges bragdmatch skakade om fotbollsvärlden, bland annat efter att en av spelarna skrikit könsord. Och ska Zlatan med till Ryssland?

I studion journalisterna Christian Olsson och Jennifer Wegerup.

---

På 1800-talet fanns flera tusen vargar i Sverige, men siffran sjönk till nästan noll i mitten av 1900-talet på grund av vargjakten.

I dag finns omkring 300 vargar i landet, och i takt med att de börjar närma sig bebyggelse och ibland dödar jakthundar och får, ökar tonläget i dagens vargdebatt. 

Solveig Larsson, ordförande Jägarnas riksförbund, som helst skulle se att vargen utrotades, och Torbjörn Nilsson, ordförande Svenska Rovdjursföreningen, som tycker att Sverige kan ha större vargstam än i dag, debatterar.

--

Liveflödet finns kvar efter programmet – där finns fördjupning och frågor.

----

Se programmet i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Opinion live hösten 2017

Mer i ämnet