SVT:s korrespondent tror att prognoserna från Florida pekar på att demokraternas kandidat Joe Biden misslyckats med att locka röster från den spansktalande befolkningen. Foto: SVT/BRUCE BENNETT/TT

Oväntat stor ledning för Trump i Florida

Uppdaterad
Publicerad

Inför valet såg det ut att bli jämt i nyckelstaten Florida. Men när de flesta av rösterna är räknade ser det ut som att det blir en rätt övertygande seger för president Donald Trump.

– Man har hela tiden talat om att det kommer bli knivskarpt, men det är det inte, säger Stefan Åsberg, korrespondent i USA.

Ett stort fokus för demokraternas kandidat Joe Biden har varit att få röster från den spansktalande delen av Floridas befolkning, som utgör en stor del av delstatens väljarkår.

Men Stefan Åsberg tror att prognoserna från Florida pekar åt att det är något han misslyckats med – och att det kan visa sig i flera delstater.

–  Är det så att de spansktalande inte känner att Joe Biden har nått fram till de så är det inte bara ett problem för demokraterna i Florida, säger Stefan Åsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Presidentvalet i USA 2020

Mer i ämnet