Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I skuggan av kriget i Gaza har radikala bosättare på ockuperade Västbanken hotat och tvingat bort hundratals palestinier från deras byar. Foto: Pablo Torres/SVT

Palestinier på Västbanken körs bort från sin egen mark

Uppdaterad
Publicerad

Medan världens blickar är vända mot Gaza, kämpar palestinier på Västbanken för att behålla sina hem. De senaste veckorna har israeliska bosättare fördrivit 130 palestinska familjer från sina hem, enligt människorättsorganisationen B'Tsalem.

Människorättsaktivisten Yehuda Shaul menar att de israeliska bosättarna har trappat upp våldet på Västbanken medan kriget härjar i Gaza. Han berättar att de misshandlar familjer och tar över allt mer mark.

SVT:s Mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid är på plats på Västbanken med fotograf Pablo Torres.

En av dem som tvingas lämna sitt hem är Fatme Till. Hennes familj har bott i området i flera generationer, men nu blir de borttvingade av israeliska bosättare.

– De har krossat människorna här. Det är outhärdligt, säger hon.

I klippet hör du Fatme Till berätta om hur det är att bli bortdriven från sitt hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.