Penis eller planta? Nu kan du använda emojier som hashtag och sökord på Instagram – med undantag för auberginen, som påstås användas som en symbol för det manliga könsorganet. Foto: TT

Passa dig för aubergine på Instagram

Uppdaterad
Publicerad

Instagram introducerar nu möjligheten att använda emojier som hashtag och sökord.

Du kan nu tagga dina inlägg med exempelvis en pistol, en cigarett – eller en bajskorv. Men om du försöker använda dig av en aubergine så tar det stopp, rapporterar sajten Buzzfeed.

Varför? Grönsaken – som också kallas äggplanta – uppges vara en symbol för det manliga könsorganet och betraktas på samma sätt som hashtags som markerar porr och annat som Instagram valt att blockera.

Redan nu har en motrörelse startat på sociala medier, under hashtagen #FreeTheEggplant, där människor uppmanar Instagram att lyfta förbudet mot den lila grönsaken. ”Varför ger ni inte äggplantan samma rättigheter som alla andra grönsaker?” frågar en upprörd användare på Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.