Under onsdagskvällen rapporterade ett tusentals Youtube-användare att de har problem med åtkomsten till appen. Foto: Sascha Steinbach/TT

Problem med Youtube – tusentals drabbades

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals användare har under onsdagskvällen rapporterat att de har haft tekniska problem med åtkomsten till videoappen Youtube, enligt Downdetector.

”Vi ledsna för detta och har nu börjat arbeta med felet” skriver Youtube-teamet på sin Twitter. Runt midnatt minskade felrapporterna och problemen verkade på de flesta håll ha upphört.

”Appen funkar inte och kraschar hela tiden”, kommenterar en person på Youtubes Twitter-konto. ”Youtube stängs ner till och från när man kollar, det är irriterande” skriver en annan.

Enligt rapporterna på Downdetector började appen krascha strax efter halv sju, natten mot torsdagen svensk tid. Tusentals användare i bland annat Sverige, Finland och USA rapporterade därefter om tekniskt strul med tjänsten.

”Användare med iOS-enheter drabbas”

Strax efter klockan åtta, skrev Youtubes-team på Twitter att de är medvetna om störningarna. Problemen uppstår enligt teamet, för de som använder Apples iOS-enheter. Men enligt statistiken hos Downdtetector verkar problemen sedan ha löst sig runt midnatt då de många felrapporterna minskade kraftigt.

Youtube ber om ursäkt för de tekniska problemen. Foto: Twitter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.