Polisens teori: kamp om territorium

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen greps två män i 20 – 25-årsåldern av polisen efter en grov misshandel i Kyrkparken i Östersund. Polisen tror att det gäller bråk om bra platser att tigga på. Nu sitter de anhållna misstänkta för grov misshandel.

Polisen fick larmet vi 14-tiden på tisdagseftermiddagen att det pågick ett bråk i Kyrkparken. En man konstaterades blivit misshandlad med sparkar och slag. Bland annat mot ansiktet. Polisen kunde efter förhör gripa två misstänkta gärningsmän en bit från platsen.

Polisen är nu oroliga att uppgörelsen handlar om kontrollen över bra platser att tigga på.

Bråk mellan migranter 2015

– Ja, vi är oroliga. Så här har det inte varit tidigare men nu har bråken eskalerat. Vi kommer nu att öka vår bevakning där de bor för att undvika fler konfrontationer, säger Bengt Stadin på Östersundspolisen.

Samband mellan bråk

Polisen ser också ett samband mellan misshandeln och två bråk utanför olika mataffärer i Östersund under måndagen.

Under måndagskvällen beslutade chefsåklagaren Eva Lena Rimér att anhålla de två männen som misshandlade en tredje man grovt vid Kyrkparken i Östersund. De misstänks nu för grov misshandel.

Fler anhållna

I måndags anhölls två andra EU-migranter som misstänks för misshandel, olaga hot och utpressning.  Nu sitter totalt fyra män anhållna för att man misstänker att de kan begå nya liknande brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråk mellan migranter 2015

Mer i ämnet