186 miljoner i parkeringsskulder

Uppdaterad
Publicerad

Skåningar är skyldiga 186 miljoner för att ha parkerat fel.

Skåningarna har 186 miljoner i obetalda parkeringsböter hos Kronofogden visar statistiken för 2015. Värst ser det ut i Malmö där nästan tretusen personer har skulder på 129 251 406 kronor en ökning jämfört med ifjol.

Av de andra större Skånska städerna är det Helsingborg och Landskrona som sticker ut. I Helsingborg är nästan tusen personer skuldsatta för 12 801 671 kronor i obetalda p-böter – i Landskrona nästan femhundra skyldiga 9 583 642.

I både Lund och Kristianstad ser det helt annorlunda ut. I båda städerna är trehundra personer skyldiga pengar för parkering men summorna skiljer sig i Lund 8 095 913 och i Kristianstad 1 460 427. Se alla kommuner

– En obetald parkeringsbot som går så långt som till Kronofogden kommer i slutändan att kosta långt mycket mer än vad det stod på den ursprungliga lappen. Därför råder jag alla att ta itu med problemen direkt, säger Maria Blomqvist, skuldrådgivare på inkassobolaget Visma Collectors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.