Reinfeldt: Sänkt skatt för låg- och medelinkomsttagare

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) meddelade i dag att han vill ha sänkt skatt för alla som tjänar ”tio-, tjugo-, trettio- och fyrtio tusen i månaden”.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) meddelade i dag att han vill ha sänkt skatt för alla som tjänar ”tio-, tjugo-, trettio- och fyrtio tusen i månaden”.

Det så kallade femte jobbskatteavdraget beräknas kosta sammanlagt 12 miljarder kronor.

Moderaterna vill också att brytpunkten för att betala statlig skatt höjs. Det kommer att omfatta en miljon löntagare, enligt Reinfeldt och kostar runt 3 miljarder kronor att genomföra.

Partiet vill också sänka skatten för pensionärer ytterligare, vilket beräknas kosta cirka 1 miljard kronor.

Avspark för valrörelsen

Fredrik Reinfeldt gjorde uttalandet inför sitt sommartal som han håller i Gustavsberg i dag. Det är sjunde gången som Fredrik Reinfeldt sommartalar som statsminister. Talet i Gustavsberg utanför Stockholm blir en upptakt inför det nya riksdagsåret, men också en avspark inför valåret 2014 med val till EU-parlamentet i maj och riksdagsval i september.

Talet kommer att ange tonen för Moderaterna och regeringen när arbetet inför supervalåret drar i gång. Tidsmässigt ligger det bara dagar innan regeringspartierna samlas på Harpsund för överläggningar om höstbudgeten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.