Den sällsynta muminmuggen är defekt eftersom motivet, föreställande Filifjonkan, tryckts två gånger. Men med en stämpel i botten är det ändå en officiell muminmugg. Foto: Foto: Ville Välimäki / Yle

Sällsynt muminmugg auktionerades ut för 6 100 euro

Uppdaterad
Publicerad

Vad som tros vara världens mest sällsynta mugg med muminmotiv såldes på auktion under söndagen i finska staden Turenki.

Det som gör muminmuggen så sällsynt är att den är defekt eftersom Filifjonkamotivet tryckts två gånger. Men med en stämpel i botten är det ändå en officiell muminmugg, rapporterar svenska Yle.

Var beredd att betala mer

Utropspriset låg på 4 500 euro men landade, efter budgivningen, 6 100 euro.

Köparen, en dam från Masku som sedan tidigare har över 500 muminmuggar i sin samling, ska till Yle ha sagt att hon varit beredd att betala 10 000 euro för muggen och att det ändå inte skulle vara det dyraste exemplaret hon har.

Inte dyraste muminmuggen

Enligt Yle ska den dyraste muminmugg som någonsin sålts vara en mugg med jultema som såldes i Sverige 2016 för 8 240 euro, motsvarande ungefär 79 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.