Området där guvan i Gallók/Kallak kan komma att ligga. Foto: Paul Wennerholm/TT

Affärstidningen dömer ut Gállok-projektet

Uppdaterad
Publicerad

Tidningen Affärsvärlden dömer ut planerna på en gruva i Gállok/Kallak.

Efter turbulensen i företaget Beowulf mining har de gått svagt på börsen.

”Vi skulle inte röra aktien med tång”, skriver tidningen.

Det har nu gått en vecka sedan förhandlingarna i Högsta förvaltningsdomstolen avslutades gällande gruvan i Gállok/Kallak utanför Jokkmokk.

Samtidigt ifrågasätter tidningen Affärsvärlden om Beowulf minings planer på en gruva i kommer att bli verklighet.

Flera nyckelpersoner i företaget har slutat, i våras först lämnade vd:n och styrelseledamoten Kurt Budge och för en månad sedan sa dessutom Ulla Sandborg, vd för Jokkmok Iron, som arbetade med gruvplanerna upp sig.

”Skulle inte röra aktien med tång”

Företaget går också svagt på börsen och tappat 20 procent sedan i vintras och fortsätter trenden är de snart nere på sin lägsta notering någonsin.

”Vi tror att Kallaksprojektet nu börjar komma till vägs ände. Vi skulle inte röra aktien med tång”, skriver Affärsvärlden i sin analys.

Men Beowulf minings menar att ingenting har förändrats och att tidningen har fel.

– Det är ett starkt sätt att uttrycka det på. Vi tror ju på det här och inget är förändrat sedan tidigare, säger Beowulf minings styrelseordförande Johan Röstin till P4 Norrbotten.

I klippet: SVT Sápmis Anncatrin Stenberg Partapuoli om hur arbetet går vidare med gruvplanerna efter att regeringen beviljat bearbetningskoncession förra året:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.