Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Blind och Elvira Ajnnak vann två guld var på SM i armbrytning. Foto: Privat

Dubbla guld i armbrytning till Jonna Blind och Elvira Ajnnak

Publicerad

Jonna Blind och Elvira Ajnnak, båda tävlande för klubben Storumans armsport, vann två guld var när SM i armbrytning avgjordes i Vimmerby förra veckan.

– Det känns mäktigt, säger Elvira Ajnnak som var på hennes första SM-tävling.

Jonna Blind vann två guld i viktklassen -57 kilo i både höger- och vänster arm. En klass som dessutom är tyngre än vad hon brukar tävla i.

– Jag har varit skadad i vänsterarmen så det kändes så skönt när jag gick obesegrad genom kvalen och även vann finalen, säger Jonna Blind.

Även 14-åriga Elvira Ajnnak vann två guld i viktklassen +63 kilo och hon är nöjd med tävlingen trots att de bara var två stycken i hennes klass.

– Det är ju kul men jag vill ha mer motstånd ,säger Elvira Ajnnak.

Många medaljer i bagaget

Jonna Blind startade sin elitsatsning i armbrytning 2012 och hon har många medaljer i bagaget, bland annat tidigare SM-guld, samt medaljer i både EM och VM.

Elvira Ajnnak är relativt ny inom sporten men har redan hunnit stå högst upp på pallen i några tävlingar. Men hon saknar fler tjejer inom sporten. Hon uppmanar att fler att prova på sporten.

– Det är sådan fin sport, för den är verkligen till för alla, säger Elvira Ajnnak.

Framtiden

Både Jonna Blind och Elvira Ajnnak älskar sporten och vill fortsätta att utvecklas. Nu när SM är avklarat så har Jonna Blind sikte på att eventuellt delta på EM i Finland.

– Jag får hur jag gör med det, säger hon.

Elvira Ajnnak har efter sin första SM-tävling fått blodad tand för att fortsätta att utvecklas.

– Det här är det jag vill hålla på med. Jag ska fortsätta träna mer seriöst och satsa på att bli världsmästare i framtiden, säger Elvira Ajnnak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.