Devery Jacobs medverkar i nya Marvel-serien ”Echo”. Foto: Chris Pizzello

Nya Marvel-serien ”Echo” fokuserar på urfolk

Uppdaterad
Publicerad

I dag har Marvels nya serie ”Echo” premiär.

Serien har stort fokus på urfolk vilket glädjer skådespelerskan Devery Jacobs som spelar en en biroll.

– Jag hoppas att det här bara är början på urfolksberättande i den här branschen, säger hon.

I dag, den 10 januari, har nya Marvelserien ”Echo” premiär på Disney Plus.

Serien handlar om Maya Lopez som måste möta sitt förflutna och återknyta kontakten med sina ufolksrötter och omfamna betydelsen av familj och gemenskap.

Alaqua Cox återvänder som Maya Lopez, vilket även Vincent D'Onofrios Wilson ”Kingpin” Fisk gör där bägge sågs i serien Hawkeye.

Första säsongen av består av fem avsnitt och Devery Jacobs, känd från bland annat Reservation Dogs och själv ursprungsamerikan, spelar birollen Bonnie.

”Hoppas det bara är början”

– Att vi kan lyfta fram en riktigt tuff karaktär som är Choctaw Nation, det är fantastiskt. Jag hoppas att det här bara är början på urfolksberättande i den här branschen. Vi har så många historier i våra samhällen, rika kulturer och historier och legender, säger hon till CBC News.

Sydney Freeland som regisserat serien menar att det var spännande att lyfta fram ursprungsbefolkningens representation.

– Med Echo är det bara otroligt spännande att se en urfolkskaraktär få en plattform med den här omfattningen, skalan och storleken som Marvel, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.