Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dear Sara träffade nyligen sin förebild Carola. Foto: TT

Oväntade samtalet: Carola ringde efter Dear Saras debut i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Dear Sara tävlar i kväll om att gå till final i Melodifestivalen.

Framgångarna i musiktävlingen har nu gjort att hon träffat sin stora förebild Carola.

– Det kändes verkligen stort för mig, säger Sara Nutti.

Inför närmare tre miljoner tv-tittare så gjorde Sara Nutti, med artistnamnet Dear Sara, debut i Melodifestivalen i deltävling 2 i Göteborg för några veckor sedan.

Hon fick då 61 poäng och gick till finalkvalet med låten ”The Silence After You”.

På lördagskvällen gör hon upp med nio andra artister i Karlstad om de sista två finalplatserna där resultatet baseras på en sammanräkning av antalet röster i deltävlingarna och antalet röster i Finalkvalet.

– Det är väldigt tuff konkurrens och det är etablerade artister jag tävlar mot. Men känslan är bra, jag är så himla nöjd över att jag har kommit så här långt och oavsett hur det går känner jag mig väldigt nöjd, säger hon.

Hur skulle det kännas att gå till finalen på Friends arena?

– Det skulle betyda så mycket att gå till final, det känns svårt att föreställa sig men jag hade blivit överlycklig.

Träffade Carola

Sara berättar att efter hennes medverkan i Melodifestivalen har betydligt fler personer börjat få upp ögonen för henne. Bland annat en av Sveriges största artister Carola.

– Carola som är en av mina stora förebilder hörde min låt på radion. Hon kollade då upp mitt namn och vilka låtskrivarna var och tog kontakt med mitt management, säger Sara och berättar vidare.

– Det resulterade i att jag fick träffa henne i studion och fick vara med och skriva en låt till henne, om den kommer att släppas vet jag dock inte. Men det här kändes verkligen stort för mig och hon gav mig en del tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.