Jesper hoppas på OS-medalj: ”Tredje gången gillt kanske”

Uppdaterad
Publicerad

Freeski-åkaren Jesper Tjäder är på väg till Kina för att köra sitt tredje OS. Den här gången har han två grenar som han är med i.

– Tredje gången gillt kanske, säger han till SVT Sápmi.

Vi når Jesper Tjäder över distans, när han åker de sista åken i Åre innan det bär av till Peking-OS. 

– Det blir ett annorlunda OS med alla restriktioner och specialregler. Men det är lite skönt också, man har mycket att tänka bort så man behöver inte vara så nervös inför tävlingarna.

Nytt på det här OS:et är att nu även Big Air är en OS-gren. Det innebär en till chans för den Östersundsfödde skidåkaren- och det gör att han i alla fall vågar hoppas på en medalj.

Tar med pallplats-känslan

Just den relativt nybyggda Big Air-arenan har Jesper Tjäder testat. Han tog sin första pallplacering i Big Air i världscupen där, 2019.

– Helt klart tar jag med mig den känslan från den tävlingen. Man fick en liten intro för hur hoppet kommer vara, även om det kommer vara lite annorlunda nu på OS, berättar Jesper Tjäder.

Freeski-åkarna gör entré i årets OS om en vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.