• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Jämställdshetsminister Paulina Brandberg (L). Foto: Pontus Lundahl/TT

Regeringen tar fram handlingsplan mot rasism och hatbrott

Publicerad

Regeringen ska ta fram en ny handlingsplan mot rasism och hatbrott.

– Sverige ska vara ett land fritt från rasism och hatbrott, säger jämställdshetsminister Paulina Brandberg (L).

Redan i budgetpropositionen för 2024 aviserade regeringen en förstärkning av arbetet mot rasism de kommande åren.

Nu meddelar man i ett pressmeddelande att man stärker arbetet mot rasism och hatbrott genom att bland annat ta fram en ny handlingsplan.

– Sverige ska vara ett land fritt från rasism och hatbrott. Att inte utsättas för rasism är en mänsklig rättighet. Det skapar polarisering och begränsar människors möjligheter att bidra till samhället. Nu växlar vi därför upp takten i arbetet och tar ett viktigt steg i kampen mot rasism genom att ta fram en ny handlingsplan mot rasism och hatbrott, säger jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.