• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Bred EU-majoritet för att ta emot krigsflyktingar

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig majoritet bland EU-medborgarna är positiv till att taemot människor som flytt undan våld och krig, visar enopinionsmätning som gjorts av den amerikanska tankesmedjan Pew.

77procent av de tillfrågade i tio EU-länder stöder mottagandet.Starkast är stödet i Spanien (86 procent), före Nederländerna (83),Tyskland (82) och Sverige (81).

I Ungern säger bara 32 procent avde tillfrågade ja.

När det gäller hur EU hanterat flyktingfråganär missnöjet störst i Grekland (92 procent) före Sverige (84) ochUngern (80).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.