• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad på Kongahällavägen, mellan Björlanda och Säve flygplats, på Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län, med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området inom en radie av 3 km att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Friskolor stoppas efter Säpo-larm

Uppdaterad
Publicerad

Skolinspektionen återkallar till- ståndet för två religiösa friskolor i Uppsala och Stockholm. Enligt myn- digheten riskerar skolornas elever att radikaliseras av islamistisk ideologi.

På skolan i Uppsala drabbas över 200 elever som nu kommer att tvingas byta skola till höstterminen. I Stockholm berörs ca 90 elever av nedstängningen, som träder i kraft till höstterminen.

Beslutet grundar sig bl.a. på yttranden från Säkerhetspolisen om såväl ledningen som miljön på skolan. Enligt Säpo finns det risk för att eleverna utsätts för påverkan mot en islamistisk ideologi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer