Landskronamöte blir av – men på ny plats

Publicerad

Tolv poliser skadades och fyra polisfordon stacks i brand i samband med att högerextremisten Rasmus Paludan skulle demonstrera i Örebro.

I dag planerar han för ännu en koranbränning, i Landskrona. Trots bråken kommer sammankomsten att bli av, men på ny plats.

Två dagars bråk och upplopp kulminerade med kraftiga sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i Örebro under fredagskvällen. Då hade högerextrema Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextremistiska partiet Stram kurs, antingen hållit eller fått tillstånd att hålla torgmöten och bränt koraner i Norrköping, Linköping och Rinkeby i Stockholm.

I dag planeras ännu en sammankomst i Landskrona. Polisen har haft möte om evenemanget, men i nuläget planerar man inte att dra in tillståndet. Vid 13-tiden skriver polisen att man i stället beslutat att ändra plats för den allmänna sammankomsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.