Foto: SVT

Tio nya cykelpumpar till ytterstaden

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad har ett 60-tal pumpar runt om i kommunen. Majoriteten finns i innerstaden och därför planeras nu tio pumpar till ytterstaden.

– I innerstaden finns det väldigt mycket pumpar, här är vi nästan klara. Däremot ser vi att det finns ett behov att sätta ut fler i ytterstaden, säger Ola Eriksson, kommunikatör på Trafikkontoret.

Vad de nya pumparna ska få för exakt placering är i dagsläget oklart men man tittar på var det finns ett behov av dem.

– Vi får också in en hel del idéer om var vi borde ställa ut nya pumpar.

”Gömda” pumpar

Pumparna finns i olika modeller där några är fristående pumpar, andra sitter i reklamskyltar eller i anslutning till offentliga toaletter.

Cyklisten Nora Gamner tycker att det kan vara svårt att hitta till de cykelpumpar som finns i stan.

– Jag tycker de är lite svåra att hitta så jag använder dem inte så ofta som jag borde, säger hon och fortsätter:

– Det hade varit bra med någon karta så man ser var den närmaste finns. Ibland är de gömda bredvid reklamskyltar eller i reklamskyltar. Eller där det finns någon precis bakom en toalett där jag inte brukar befinna mig.

Nya idéer är välkomna

– Hälften av gångerna fungerar de och hälften av gångerna fungerar de inte, säger cyklisten Björn Schumacher.

Och på Trafikkontoret välkomnar man alla synpunkter.

– Vi ser att cyklingen ökar från år till år och staden gör ganska mycket satsningar på cykling. Vi tycker att det är jättebra att man tycker till och ger oss feedback på det arbete vi gör så vi kan bli ännu bättre, säger Ola Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.