”Inget mer barn ska behöva dö i cancer”. Studenten Alexandra kom med idéen att skänka klasskassan. Foto: Alexandra Persson

Studenterna skänkte klasskassan till minne av cancersjuk pojke

Uppdaterad
Publicerad

”Inget mer barn ska behöva dö i cancer. Därför skänker vi större delen av klasskassan till Barncancerfonden.” Det var det som stod på studentflaket när Barn-och fritidklassen på Strömbackaskolan i Piteå tog studenten under fredagen.

Det var för drygt en vecka sedan en pojke i Piteå gick bort efter att ha varit sjuk i cancer under en längre tid. Pojken blev väldigt uppmärksammad i staden och hans bortgång berörde många. Det var då studenten Alexandra Persson kom med idéen att skänka klasskassan till Barncancerfonden i hans minne.

– Vi hade väldigt mycket pengar kvar i klasskassen, det var då jag kom med förslaget att vi skulle skänka pengarna till barncancerfonden. Klassen var överens om att det var en bra idé. Då kan pengarna gå till något bättre, säger Alexandra Persson.

Positivt överraskad

Reaktionerna har varit positiva från både lärare och bilder på flaket har delats flitigt i sociala medier. Klassens mentor Sanna Lövgren blev positivt överraskad när hon såg studentflaket.

– Jag hade ingen aning om att de hade gjort detta. Jag blev både rörd och stolt och detsamma gäller för hela skolan. Vi har jobbat mycket med värdegrund i klassen och det har lyst igenom tydligt, säger Sanna Lövgren.

Alexandra berättar att folk har reagerat väldigt positivt.

– När vi åkte fick vi mycket applåder, sedan la folk upp det i sociala medier och då kom det många positiva kommentarer.

Hoppas kunna inspirera andra

Alexandra hoppas att fler klasser väljer att göra detsamma.

– Förhoppningsvis kan vi inspirera andra till att göra likadant. Överblivna pengar kan skänkas till något bättre, säger Alexandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.