Även i förra veckan hade den spanska polisen ett tillslag där droger från Marocko påträffades. Foto: Reuters

Svensk gripen för narkotikasmuggling i Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal personer har gripits på spanska solkusten i samband med en polisrazzia, skriver lokaltidningen Sydkusten.

En av de gripna uppges vara svensk.

Under onsdagsmorgonen slog polisen Guardia Civil till och grep totalt tio personer som misstänks vara inblandade i narkotiskasmuggling på spanska solkusten, rapporterar Spanien Magasinet. En av de gripna uppges vara svensk.

Totalt 200 poliser har deltagit i operationen. Den svenska polisen ska ha varit inblandad i gripandet men kan ännu inte ge någon mer information.

– Svensk polis känner till att ett gripande av en svensk medborgare har skett. Vi kan dock inte uttala oss då ärendet i sin helhet bedrivs av spansk polis, säger polisens pressekreterare Anna Engelbert till SVT.

Stora mängder hasch hittades

Enligt ett pressmeddelande som publicerades av den spanska polisen, hittades stora mängder hasch vid spanska kusten. Narkotikan ska ha transporterats ifrån Marocko i båtar och bilar för att senare distribueras till andra europeiska länder.

Flera husrannsakningar har genomförts

Totalt 16 husrannsakningar har genomförts i städerna Algeciras, Los Barrios och Estepona. Polisen har även hittat fyra stulna fordon, 40 000 förpackningar med smugglad tobak och 1 000 liter bensin. En drönare med värmekamera och kontanter som motsvarar cirka 18 000 euro ska också ha påträffats under insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.