Klockan 11 på fredag ska Ulf Kristersson (M) träffa talmannen för att ge besked. Foto: Jonas Ekströmer/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bekräftat: M, KD, SD och L håller pressträff

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har kommit ytterligare ett steg närmre en ny regering. De fyra partiledarna för M, KD, SD och L kommer att hålla en gemensam presskonferens 10.00 i dag där man kommer presentera en överenskommelse om hur Sverige ska regeras de kommande fyra åren, något som kunde SVT berätta igår.

Överenskommelsen handlar om både sakpolitik och hur samarbetet ska bedrivas mellan de fyra partierna. Klockan 11 ska Ulf Kristersson (M) träffa talmannen för att ge besked.

En statsministeromröstning planeras på måndag och en ny regering kan tillträda senare under veckan.

De inblandade partierna har de senaste dagarna haft en rad interna möten där uppgörelsen har diskuterats.

Enligt uppgifter till Svenska Dagbladet kommer ett program på ungefär 50 sidor att presenteras under förmiddagens pressträff med M, KD, SD, och L.

Partierna ska enligt tidningen även ha förhandlat om budget – som dock inte är klar att presenteras.

Förlängt uppdrag

Det var i onsdags som moderatledaren Ulf Kristersson bad talmannen Andreas Norlén om mer tid för regeringsbildningen. Talmannen förlängde då Kristerssons uppdrag med två dagar och han har nu fram till fredag att slutrapportera.

Efter onsdagens möte höll Ulf Kristersson presskonferens där han sa att förhandlingarna var i mål men att det återstod ”några detaljer”.

– Ingen känner sig stressad, men alla tycker att läget i omvärlden just nu ger skäl för driv i steget. Det finns ingen anledning att upprepa tidigare regeringsbildningars oändliga långdragenhet, sa Ulf Kristersson i onsdags.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer