Charlotta Friborg, ansvarig utgivare för SVT Nyheter.

SVT Nyheter sänder extra och rapporterar dygnet runt om kriget i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland har startat en fullskalig militär invasion av Ukraina och nu utökar SVT Nyheter bevakningen ytterligare med extrasändningar i SVT1 i och SVT2.

Natten till den 24 februari inledde Ryssland en fullskalig invasion av Ukraina. Det kommer rapporter om explosioner runt om i Ukraina och rapporter om många skadade och döda. Det är detta som världen fruktat.

SVT Nyheter sänder direkt om Ukrainakriget i SVT1 under hela torsdagen fram till klockan 20. Under torsdagskvällen sänds Agenda Special om kriget klockan 20.00-21.00. Torsdagens Aktuellt förlängs till 22.00. Därefter fortsätter direktsändningar under kvällen i SVT2 till 23.00. Sena Rapport 23.00 i SVT1 förlängs. SVT Nyheter rapporterar förstås dygnet runt på www.svt.se

Bert Sundström, korrespondent, är på plats i Kiev i Ukraina. Reportern Carl Fridh Kleberg och fotograf Niclas Berglund är på plats i östra Ukraina.

Händelseutvecklingen är extremt dramatisk och så här ser planen ut i skrivande stund. David Boati, Europakorrespondent, rapporterar från Bryssel och Stefan Åsberg, Washingtonkorrespondent, följer reaktioner och utveckling i USA. I Stockholm rapporterar SVT:s utrikesreportrar i direktsändning, gör sammanfattande reportage i tv och online.

Publiken vänder sig till SVT vid allvarliga nyhetshändelser. Det är det nu. Vi ska göra vårt yttersta för att leva upp till de höga och befogade förväntningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.