Nike Nylander/Camilla Kvartoft Foto: SVT

SVT sänder utfrågning om svenska coronastrategin

Uppdaterad
Publicerad

Vilka vägval formade den svenska coronastrategin? Vilka avvägningar gjordes? Den 17 januari sänder SVT en två timmar lång utfrågning med företrädare från regeringen, Folkhälsomyndigheten och regionerna om Sveriges omdiskuterade hantering av coronaviruset.

Programmet görs av Agenda-redaktionen och kommer att programledas Nike Nylander och Camilla Kvartoft.

Tanken med sändningen är att komma bort från enkla poänger och braskande rubriker, enligt Jan Helin, mediedirektör på SVT.

– Vi har genomlevt ett exceptionellt och sorgligt år med 8 000 döda. Sverige valde tidigt i pandemin en väg som blivit omdiskuterad i världen. Syftet med hearingen är att svenska folket ska få svar på sina frågor. Vilka var vägvalen? Vad har fungerat och vad blev fel? Varför är det så särskilt svårt att reda ut vem som bär ansvar för situationen inom äldreomsorgen i Sverige?, säger Jan Helin i en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer