Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag presenterar Skolverket årets PISA-studie. Studien mäter elevers kunskaper inom naturvetenskap, matematik och läsförståelse. Foto: Henrik Montgomery/TT

Årets PISA-studie presenteras

Uppdaterad
Publicerad

Forum sänder 09.00 – 16.15 i SVT2 och SVT Play. Rapport 12.00 och 16.00

09.00 Förebyggande arbete i en våldsam tid

Om arbetet med att förebygga våld och kriminalitet och panelsamtal om skolans avgörande betydelse i det arbetet. Arrangör: MÄN och Unizon. Från 17/11.  

10.00 Socialdemokraterna presenterar ny samhällsanalys

Den andra delen av partiets nya samhällsanalyser presenteras. Tobias Baudin, Annika Strandhäll, Björn Wiechel och Niklas Karlsson medverkar på pressträffen.

11.00 Så bra är 15-åringar på matematik och läsförståelse DIREKT

Skolverket presenterar den internationella studien PISA som undersöker 15-åringars kunskaper inom läsförståelse, matematik och naturvetenskap.  

12.00 Rapport

12.15 Skolministern om PISA-resultaten DIREKT

Skolminister Lotta Edholm (L) och arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) håller pressträff om PISA-resultaten.

13.00 Kärnkraftverk som hot eller skydd i ett krisläge DIREKT

Interpellationsdebatt i riksdagen. Carl-Oskar Bohlin (M), minister för civilt försvar, svarar på en skriftlig fråga från Jan Riise (MP).   

13.30 Starkare Sverige i EU – måttfullare EU i Sverige

Hur kan politik, myndigheter och näringsliv med hjälp av EU-medlemskapet stärka svensk konkurrenskraft och att bidra till den gröna industrialiseringen? En ny EU-rapport presenteras och diskuteras. Arrangör: Stockholms handelskammare. Från 8/11. 

14.30 Sverige som ledande industrination år 2040

 Vilken är den viktigaste kompetensen för framtidens ingenjörer och ska staten spela en roll i industrins klimatomställning? Panelsamtal med bland andra Pontus Braunerhjelm, professor i nationalekonomi KTH och Börje Ekholm, vd Ericsson. Arrangör: Sveriges Ingenjörer. Från 19/11. 

16.00 Rapport

16.05 Hänt i dag

Här kan du se en längre tablå

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få veckotablån i mejlform

Till Forum i SVT Play – klipp och sändning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.