Coronaviruset: ”Kris i fredstid som måste hanteras”

Uppdaterad
Publicerad

Presentation av Omstartskommissionen

Coronaviruset har försatt Sverige och världen i djup kris. Vilka lärdomar kan vi dra av tidigare krishantering och i vilken mån är denna kris unik?

Deltar gör:

Andreas Hatzigeorgiou, vd Stockholms Handelskammare

Klas Eklund, ordf Omstartskommissionen

Anders Borg, fd finansminister (M)

Lars Heikensten, vd Nobelstiftelsen

Cecilia Malmström, tidigare EU-kommissionär

Lars Calmfors, professor nationalekonomi

Alexandra Laurén, vice vd Skanska Sverige

– Thomas Carlsson, vd NCC

Ulf Pehrsson, chef samhällskontakter Ericsson

Kina Wileke, kommunikationsdirektör Volvo Group

Arrangör: Stockholms Handelskammare. Från 13/5.

Omstartskommissionen har till uppgift att ta fram reformer som ska starta om och stärka Sveriges långsiktiga konkurrenskraft efter coronakrisen.

Omstartskommissionen består av Sveriges 11 främsta experter inom en rad strategiskt viktiga reformområden. Klas Eklund utses till ordförande för Omstartskommissionen.

Dess slutsatser och rekommendationer ska vara färdigställda senast i augusti. Den ska ta ett samlat grepp om de politiska och ekonomiska utmaningar som Sverige står inför. Målet är en omfattande agenda för reformer inom en rad områden som syftar till att bidra med ett hållbart och långsiktigt konkurrenskraftigt Sverige. 

Omstartskommissionen arbetar oberoende. Aktörer från näringslivet engageras genom bland annat löpande dialog samt genom att bistå med perspektiv och kunskapsunderlag.

Källa: Stockholms handelskammare

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer