En dator som blivit hackad med ”WannaCry” ransomware där de som låg bakom attacken krävde 300 dollar i bitcoin för att låsa upp filerna. Foto: Ritchie B. Tongo/TT

Cybersäkerhet i orostider

Uppdaterad
Publicerad

Cyberattackerna mot Sverige är intensiva och riktar sig mot alla delar av samhället. Vår förmåga att möta attackerna påverkar Sveriges konkurrenskraft. Är Sveriges cybersäkerhet tillräcklig?

Sverige har en internationell tätposition när det gäller digitalisering. Men vår förmåga att skydda oss mot cyberhot är sämre.

IVA:s nya rapport ”Cybersäkerhet för ökad konkurrenskraft” innehåller konkreta förslag på åtgärder som kan stärka Sveriges cybersäkerhet inom fem nyckelområden. I rapporten diskuteras också vad vi kan lära av andra länder.

Under seminariet medverkar några av Sveriges namnkunnigaste experter inom it- och cybersäkerhet från både näringsliv och organisationer.

Arrangör: IVA. Från 18/10

Nyfiken på kommande sändningar? Prenumerera på Forums tablå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.