Cykeln – det gröna åkeriet

Uppdaterad
Publicerad

Digitalisering, containercyklar och samlastning ger nya möjligheter att lösa varudistributionen.

Digitalisering, lastcyklar och samlastning ger nya möjligheter att lösa varudistributionen. Miljöeffekter av storskalig e-handel:

Johan Sandström, miljöspecialist, PostNord

Godsets sista mil till kunden.Tjänster kopplat till e-handel och returflöden, som distribution och mottagning i hemmet under beteckningen ”fullservice-fastigheten”:

Roland Elander, chef affärsutveckling, Sustainable innovation

Containercykel, är det lösningen i city?

Containeriserad citylogistik ger ökad produktivitet, lägre energiförbrukning och en trivsammare stad. Velove utvecklar containeriserad citylogistik tillsammans med stora aktörer inom last mile delivery samt flera städer i Europa. Med containerisering höjs produktivitet och säkerhet och det blir lättare att optimera fordonsstorleken för varje länk i leveranskedjan.

Johan Erlandsson, grundare, vd, Velove Bikes AB

Samlastning  en kärleksförklaring till staden. ”Älskade Stad” är ett framgångsrikt koncept för samlastning och leveranser i Stockholms innerstad där Vasakronan, Ragn-Sells, Bring och Stockholms stad samverkar för en renare och tystare stad. Leveranser kombineras med hämtning av återvinningsmaterial med små eldrivna fordon.

Jenny Herin Boutros, markandsansvarig, Ragn-Sells Catherine Löfquist, miljöchef, Bring,

Robin Billsjö, godsstrateg, Stockholms stads trafikkontor

Arrangör: IVL Svenska Miljöinstitutet. Från seminariet Hållbara transporter 16/11.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.