Demokrati, medier och ”kvinnosak”

Uppdaterad
Publicerad

Flera publicister, författare och forskare talar om media i nutid och gör en historisk tillbakablick.

I samband med utdelningen av årets MediaAmazonpris hölls ett seminarium om då och nu och om kvinnors roll för demokratins framväxt. Priset delas ut för elfte året i rad och instiftades för att få fler kvinnor i den journalistiska tätlinjen. Eva Burman, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningarna i Sörmlands Media, tillddelades utmärkelsen Årets MediaAmazon 2021.

Flera publicister, forskare och författare bjöds in till seminariet för att tala om såväl traditionella som sociala mediers utveckling för nyhetsjournalistiken. Även publikens syn på sociala mediers trovärdighet jämfört med kvalificerad journalistik togs upp .

Medverkande: Per Svensson, kulturskribent Dagens Nyheter, Richard Wahlund, professor Handelshögskolan i Stockholm, Lena K Samuelsson, publisher Aftonbladet och Ulrika Knutson, författare och kulturjournalist. Arrangör: Zadig Media. Från 18/11.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.